Dag van de Aarde, Merelbeke, Belgium

Share

Gemeente Merelbeke presents The True Cost

Vrijdag 22 april 2016, 19.30 uur
gc ’t Groenendal, Merelbeke, Belgium
Tickets: €10,00 Normaal, €8,00 Reductie

Tijdens de internationale ‘Dag van de Aarde’ wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor ons ongebreideld consumptiegedrag en de gevolgen hiervan voor onze planeet en haar ecosystemen. Met ‘Sven consumeert’ van Sven Pichal (Radio 2) en ‘The True Cost’ - een documentaire over de impact van de kledingindustrie op de natuur, mens en maatschappij - tracht Merelbeke zijn steentje bij te dragen!

The True Cost
brengt een verhaal over kledij: de kleren die we dragen, de mensen die ze maken en de impact van de kledingindustrie op ons leven en dat van anderen. Deze grensverleggende documentaire doet ons nadenken over wie de echte prijs betaalt voor onze kledij. Andrew Morgan brengt de impact van de mode-industrie op mens en planeet in beeld. Hij reisde daarvoor naar de sloppenwijken waar zowel design- als budgetkleding wordt gemaakt, en liet invloedrijke stemmen zoals Stella McCartney en Livia Firth aan het woord.

De discussie over de kost van textiel is heel actueel met de komst van Primark naar Gent. Samen met sommige andere grote ketens staat Primark model voor ‘fast fashion’ of wegwerpkledij. Consumenten kopen goedkope hebbedingen, die ze niet echt nodig hebben. Op die manier oefenen de ketens een constante neerwaartse druk uit op de prijzen in de hele sector. Het gevolg? Kledingarbeidster werken in onmenselijke omstandigheden, aan extreem lage lonen en aan een hels tempo.

Kom kijken en leer meer over een eerlijke en menselijke kledingindustrie en de macht van de consumenten.

Meer informatie: http://www.merelbeke.be/product.aspx?id=313

merelbeke_TRUE.jpg

WHEN
April 22, 2016 at 7:30pm
WHERE
GC Groenendal
Brandegems Ham 5
Merelbeke 9820
Belgium
Google map and directions
TICKETS
€10.00 EUR · Purchase tickets

Will you come?

NOTE: After RSVP, you will still need to purchase a ticket here

Be the first to comment"Truly eye-opening."
Julie Kosin, Harpers Bazaar